Se pare că după doar un an și jumătate de colaborare cei doi giganți japonezi au decis să renunțe la colaborarea în domeniul tehnologiei OLED. Nikkei și WSJ confirmă ceea ce părea inevitabil încă de când cele două companii au decis să își prezinte separat prototipurile OLED.
Parteneriatul început în prima jumătate a anului 2012 avea ca scop explorarea unor metode pentru producerea de panel-uri OLED într-un mod eficient din punct de vedere economic și cu o rată de defecte cât mai redusă.

Aceasta este o veste tristă pentru fanii display-urilor de calitate superioară care își puneau speranțele în acest parteneriat. Se credea ca experiența celor de la Sony, creatorii primului TV OLED (XEL-1) împreună cu tehnologia OLED-ului tipăribil unde Panasonic a făcut progrese vor reuși să ducă la un produs finit care să pună în sfârșit capăt dominației coreenilor de la Samsung și LG în domeniul OLED. Întotdeauna concurența este bună pentru beneficiarul final - cumpărătorul. Se pare însă că vom mai avea de așteptat până când va exista o concurență mai seriosă și pentru tehnologia OLED. 

Sursa: Nikkei, WSJ

Produse evoMAG.ro