Cei de la LG au anunțat că vor aduce la CES 2014 în Las Vegas trei noi modele UHDTV bazate pe tehnologia OLED.
Aceasta este o veste binevenita dupa ce am aflat la sfârșitul anului trecut că Sony și Panasonic renunță la colaborarea în domeniul OLED. Noile modele, mai ales cele UHDTV, anunță un progres al tehnologiei și, implicit, o posibilă scădere a prețurilor piperate ale actualelor OLED-uri.

Cele 3 modele au diagonalele de 55", 65" și 77", rezolutie 4K și suport pentru codec-urile H.264 MPEG 4 și, mai important, H.265. UHDTV-urile LG de anul acest vor fi construite în jurul unui SoC ViXS XCode 6400 care este capabil să decodeze continut HEVC 2160p de până la 60 fps și 10 biți adâncime a culorii.
Noua platformă smart a celor de la LG va fi și ea prezentă. Se zvoneste că această nouă platforma poate fi bazată pe webOS.

Varianta de 77" a primit și un nume oficial - 77EC9800 - putem astfel specula că acest model va apărea în magazine în curând.

Modelele de televizoare OLED de la LG sunt bazate pe un aranjament WRGB al subpixelilor pentru o mai bună reproducere a culorilor și o durată de viață îndelungată.

Tehnologia LG WOLED LG (White OLED, aranjament WRGB)

Poza macro al unui panel OLED LG cu aranjament WRGB

Sursa: FlatpanelsHD

Produse evoMAG.ro