WebOS este sistemul de operare folosit de ultimile telefoane smart de la Palm. Acesta a primit în general laude pentru ușurința în utilizare însă HP, după ce a achiziționat Palm Inc. aflat în probleme financiare, a decis să nu mai dezvolte WebOS. La începutul anului trecut HP a vândut către LG o licență extinsă pentru folosirea WebOS iar LG declara la acea vreme că o va folosi pentru o nouă generație de televizoare smart.

Și iată că LG s-a ținut de cuvânt. Acest sistem de operare pe care mulți îl vedeau deja mort va fi baza pentru majoritatea televizoarelor smart de la LG din anul 2014. 

Evident, LG a operat modificări semnificative și dorește ca această schimbare să aducă un plus de simplitate și viteză în utilizare. Prima funcție interesantă cu care utilizatorii vor lua contact când vor porni un televizor LG bazat pe WebOS este Easy Connect. Acesta înlocuiește plictisitoarele meniuri de configurare inițială cu un personaj animat, un fel de pasăre numită "Bean Bird" ce are rolul de a face mai plăcută și mai distractivă interacțiunea cu televizorul.

Și partea de multitasking în stil "cards" a fost menținută și acum se numește "Simple Switching". Cu ajutorul acesteia se poate sări între aplicațiile folosite recent. Aplicațiile pot fi cele incluse în WebOS sau altele descărcate din noul App Store al LG. 

Că tot vorbeam de aplicații - una dintre cele foarte interesante va fi cea pentru Netflix care va suporta streaming 4K HEVC. Acum mai trebuie doar să avem și noi în România Netflix. 

  • InterfataInterfata
  • LG-WebOS-telecomandaLG-WebOS-telecomanda
  • LauncherLauncher
  • Multi TaskingMulti Tasking
  • Netflix appNetflix app
  • Netflix-4K-BitrateNetflix-4K-Bitrate
  • Netflix-LG-webOSNetflix-LG-webOS
Produse evoMAG.ro