Interesant marketing-ul celor de la Panasonic. Întâi renunță la TV-urile bazate pe plasmă în timp ce acestea dețineau statutul de referință în privința calității imaginii iar acum ne spun că pot oferi aceeași calitate folosind panel-uri LED UHDTV.

În altă ordine de idei - Panasonic tocmai a anunțat modelul UHDTV 4K numit AX800 disponibil în diagonalele de 64.5" ( TC-65AX800U în US ) si 57.5" ( TC-58AX800U în US). Acestea vin cu suport pentru HEVC, porturi HDMI 2.0 și Displayport 1.2a ceea ce înseamnă că pot reda un semnal 4K de 60 fps.

Specificațiile conform cărora gama de culori acopera 98% din DCI justifică oarecum afirmația că acest model s-ar apropia de unul bazat pe tehnologia plasmă din unele puncte de vedere. Rămâne să îl vedem pentru a ne putea convinge.

Ținând cont că Innolux (ex CMI) este singura companie care produce momentan panel-uri Ultra HD de 57.5" putem spune că este foarte probabil ca modelul mai mic din seria AX800 să folosească un astfel de panel tip Super MVA. Un astfel de panel este folosit și de UHDTV-ul Toshiba de clasa 58". 

Dintre celelalte specificații interesante ale noului model:

  • Certificare THX 4K
  • Local Dimming PRO - nu se specifică tipul dar, ținând cont de prețul propus, presupunem ca este Edge Local Dimming din păcate 
  • 2400 BLS (Back Light Scanning), refresh nativ panel 100Hz
  • Procesor dedicat pentru upscaling 
  • Platforma Smart TV nouă - bazată pe Firefox OS (tot sunt la modă sistemele de operare pentru smartphone portate pe televizoare)
  • O nouă telecomandă pe care o puteți vedea în imaginile de mai jos
Panasonic AX800 Telecomanda Smart TV Panasonic 2014

Cel mai probabil vom putea achiziționa în România echivalentul european al acestor modele în luna Aprilie.

Panasonic încă nu a comunicat informații cu privire la lansarea vreunui model bazat pe tehnologia OLED pentru CES2014. Sperăm totuși să existe un astfel de anunț. 

Sursa: Panasonic USMozilla Blog

Produse evoMAG.ro